EL | EN
                                                           
 

ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

ΣΠΟΥΔΩΝ

                                                       
 


 

Tην Παρασκευή 19/1/2018 και ώρα 20.00 - 21.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 11635, θα πραγματοποιηθεί σεμιναριακή διάλεξη με τίτλο «Disruptive Innovation in Health Care Industry», από τον κο Φ. Σακελλαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Theracell.

Tην Παρασκευή 15/12/2017 και ώρα 20.00 - 21.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 11635, θα πραγματοποιηθεί σεμιναριακή διάλεξη με τίτλο "Οδεύοντας προς ένα Ασθενο-Κεντρικό μοντέλο – O σύγχρονος ρόλος της Φαρμακοβιομηχανίας", από στελέχη της εταιρείας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

 

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή της διάλεξης:

    o   Εισηγητής – Συντονιστής: Ορέστης Καχρίλας, Pharmacist, MSc, Director Sales & Marketing

    o   The Patient Journey: ΒασιλικήΜανιά, Junior Brand Manager

    o   Από την Θεωρία στη Πράξη – Η περίπτωση ενός Οστεοαναβολικού Παράγοντα: Αγγέλα Μπαντή, Junior Brand Manager

    o   Οι εφαρμογές της σύγχρονης Ψηφιακής Επικοινωνίας στην υπηρεσία του Ασθενούς :Μαρία Αλεξανδρή, Digital Marketing Specialist

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ I Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για την ανάδειξη του Νικητή στο Διαγωνισμό Καινοτομίας LIFE INNOVATION

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα  εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 03 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ο διαγωνισμός Καινοτομίας «Life Innovation».  Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει τον Απρίλιο 2017 η APIVITA σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν»,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας και είχε ως στόχο να δώσει στους νέους τα κατάλληλα κίνητρα για να σκέφτονται και να πράττουν καινοτόμα. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ένα θερμό κοινό που στηρίζει την καινοτομία στη χώρα μας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο καθηγητής Δ. Λεωνίδας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Βιοεπιχειρείν», ανακοίνωσε τη γενναιόδωρη πρόθεση του Βιοεπιχειρείν να προσφέρει και στις νικήτριες της δεύτερης και της τρίτης θέσης ένα ποσό υποτροφίας, συγκεκριμένα €3000 και €2000 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο κύριος Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA, υπενθύμισε πως για την APIVITA η Καινοτομία είναι ένα κομμάτι του DNA της εταιρείας, που το υπηρετεί από την ίδρυσή της ακόμα το 1979. Σημείωσε επίσης πόσο επιτακτική ανάγκη είναι μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας, για την οποία πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια της πολιτείας, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Τέλος, εξασφάλισε εκ μέρους της εταιρείας APIGEA, από €1000 επιπλέον για τις νικήτριες της δεύτερης και τρίτης θέσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και ο ΔΡ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του ΕΙΕ, και ο Δρ. Α. Πίντζας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας   και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ, οι οποίοι ως εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας υπογράμμισαν κ εκείνοι την τεράστια σημασία της καινοτομίας, αλλά και την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να έχει μια συνέχεια και μια στήριξη από όλους.

Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν επίσης για ένα σύντομο χαιρετισμό και οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, και Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι με τη σειρά τους συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία της στήριξης κάθε προσπάθειας καινοτομίας στη χώρα μας, ειδικά σε μια εποχή που τα επίπεδα φαίνονται να είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι τρεις υποψήφιες Μάρθα Καζή, Αριστεία Σιλιαχλή, Μαρία Στριγγλόγιαννη, που κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους σε μια από τις τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:

1) Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν

2) Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν

3) Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η κυρία Αριστεία Σιλιαχλή, της οποίας η πρόταση έλαβε την πρώτη θέση με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αλλά και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις, το οποίο είχε και δικαίωμα ψηφοφορίας της προτιμώμενης πρότασης.  Η πρόταση της κυρίας Σιλιαχλή αφορούσε ένα καινοτόμο προϊόν για την ολιστική αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα, με την ονομασία Herbes, που με ένα συνδυασμό αιθερίων ελαίων, φυτικών εκχυλισμάτων και άλλων δραστικών ουσιών προσφέρει προστασία, αντιερπητική θεραπεία και άμεση ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων, σε συνδυασμό με κάλυψη της ερυθρότητας και αντηλιακή προστασία.

Η Νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει πλήρη Υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η κυρία Μαρία Στριγγλόγιαννη, η οποία λαμβάνει υποτροφία συνολικής αξίας €4000, και την τρίτη θέση κατέλαβε η κυρία Μάρθα Καζή, η οποία λαμβάνει υποτροφία €3000.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την επιθυμία ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, και με τη στήριξη όλων ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνo.

 

 

 

 

Tην Παρασκευή 8/12/2017 και ώρα 20.00 - 21.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 11635, θα πραγματοποιηθεί σεμιναριακή διάλεξη με τίτλο "Επιχειρώντας στο χώρο της Βιοπληροφορικής", από τον Δρ Π. Μούλο, CEO της εταιρείας Hybridstat.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Δ.Π.Μ.Σ. ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018
Tην Παρασκευή 6/10/17 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 11635), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ. «Βιοεπιχειρείν.
 
Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

 

       

Πρόγραμμα Σπουδών

Προσκλήσεις Υποβολής

Αίτηση και Έντυπα

Διδάσκοντες

 

 

 Εγγραφείτε στο newsletter

για να λαμβάνετε νέα

 

 
        Γραμματεία ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Βασ.Κωνσταντίνου 48

Αθήνα 11635

+30 210 7273735

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.