EL | EN
                                                           
 

ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

ΣΠΟΥΔΩΝ

                                                       
 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/9/2018

 

 

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (MSc in Bioentrepreneurship), που διοργανώνεται για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στις εγκαταστάσεις του ΕΙΕ, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από την QUALIAPHARMA και το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας που συνδιοργανώθηκε από την QUALIA PHARMA και το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. 

Το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καινοτομεί διασυνδέοντας άμεσα την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις επιχειρήσεις, πλαισιώνοντας την εκπαίδευση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία (τομείς φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβάλλοντος, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής) και τη διαχείριση διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν οι:

  • "Ευ zen" functionalgum, από την Αριστεία Σιλιαχλή, και
  • "Smartcookie: το βιολειτουργικό τρόφιμο που συμβάλλει στη διατήρηση και καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος", από τους Αρεάλη Αντωνία, Σανδρή Αναστασία, Σταμάτη Ευφροσύνη και Στέργιο Άγγελο.

Οι προτάσεις ήταν εξαιρετικές και παρουσιάστηκαν άριστα τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η QUALIA PHARMA αποφάσισε να υποστηρίξει και τις δύο ιδέες για την μετεξέλιξή τους σε τελικά προϊόντα με τη συμμετοχή των φοιτητών τόσο στη διαδικασία ανάπτυξής τους όσο και στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η QUALIA PHARMA σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων υλοποιεί περισσότερα από 15 έργα έρευνας και ανάπτυξης στον χώρο των Επιστημών Υγείας. Για την QUALIA PHARMA η καινοτομία αποτελεί στρατηγική επιλογή επιχειρηματικής ανάπτυξης και αξία της εταιρικής κουλτούρας. Η συνεχής υποστήριξη των νέων επιστημόνων αποτελεί την έμπρακτη επιλογή της. 

EatWalk

Διευρύνεται το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του ΠΜΣ Βιοεπιχειρείν!

Μία νέα συνεργασία εγκαινιάζει το M.Sc. Επιχειρηματικότητας στη Βιοτεχνολογία με την εταιρεία EatWalk που εξειδικεύεται στο χώρο των λειτουργικών τροφίμων, σχεδιάζοντας και παράγοντας βιολογικά και μη λειτουργικά προϊόντα, με βάση πρωτογενείς πρώτες ύλες από την Ελληνική Επικράτεια, διεξάγωντας έρευνα στο χώρο των βιο-επιστημών και υλοποιώντας εξειδικευμένες βιομετρήσεις μεταβολικής ομοιοστασίας.

Η εταιρία θα φιλοξενήσει φοιτητές του ΠΜΣ Βιοεπιχειρείν στο πλαίσιο της εκπόνησης της διπλωματικής τους εργασίας ενώ στελέχη της θα μοιράσουν γνώση και τεχνογνωσία σε σεμιναριακή διάλεξη.

Δείτε περισσότερα για την εταιρεία http://eatwalk.gr/
Δείτε το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του ΠΜΣ Βιοεπιχειρείν
http://bioepixirin.bio.uth.gr/index.php/synergies

 
 
 

 
Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης του Διαγωνισμού Καινοτομίας “Life Innovation”, το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» σε συνεργασία με την APIVITA προκηρύσσει τον 2ο Διαγωνισμό Καινοτομίας “Life Innovation”.
Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου TEDx του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 28/4/2018 στο Μουσείο Γουλανδρή.

 Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας “Life Innovation” αφορά την κατάθεση μίας καινοτόμου ιδέας σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:
 
 1)   Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν
 2)   Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν
 3)   Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής
 
και θα προσφέρει σε έναν/μία τυχερό/ή Υποτροφία στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν». Περισσότερα για το Διαγωνισμό Καινοτομίας “Life Innovation” μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Επιχειρηματικός διαγωνισμός QUALIA PHARMA - ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

 

To ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία Qualia Pharma που πρωτοπορεί στο σύγχρονο χώρο της φροντίδας υγείας, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στους τομείς ερευνητικών ενδιαφερόντων της Qualia Pharma (Αναγεννητική ιατρική, Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, Ψηφιακές λύσεις στην υγεία, Συμπληρώματα διατροφής & Λειτουργικά τρόφιμα). Η εταιρεία θα αξιολογήσει τις ιδέες και θα επιλέξει να υποστηρίξει μία από αυτές, μετατρέποντάς τη σε τελικό προϊόν/υπηρεσία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιγράψουν σύντομα την ιδέα τους σε συγκεκριμένο πρότυπο (παραλαβή από τη γραμματεία του Μεταπτυχιακού) και να την παρουσιάσουν σε διάρκεια 10 λεπτών μέχρι τέλος Μαρτίου 2018 στα γραφεία της QualiaPharma στην Ν. Κηφισιά.

Όροι και προϋποθέσεις

1.      Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι φοιτητές που εισήχθησαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στο ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

2.      Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες έως 4 ατόμων

3.      Οι φοιτητές της πρότασης που θα επιλεγεί, θα συμμετέχουν στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, με ποσοστό που θα καθοριστεί με βάση το απαιτούμενο κόστος ανάπτυξης του προϊόντος/υπηρεσίας

Δείτε εδώ σχετική Ανακοίνωση της Qualia Pharma

 

       

Πρόγραμμα Σπουδών

Προσκλήσεις Υποβολής

Αίτηση και Έντυπα

Διδάσκοντες

 

 

 Εγγραφείτε στο newsletter

για να λαμβάνετε νέα

 

 
        Γραμματεία ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Βασ.Κωνσταντίνου 48

Αθήνα 11635

+30 210 7273735

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.